Снимка БулфотоЗдравният министър Кирил Ананиев дойде на изслушване в ресорната комисия в

...
Снимка БулфотоЗдравният министър Кирил Ананиев дойде на изслушване в ресорната комисия в
Коментари Харесай

Кирил Ананиев на кръстосан огън при депутатите

Снимка Булфото

Здравният министър Кирил Ананиев дойде на чуване в отрасловата комисия в Народното събрание. Депутатите желаят да узнаят какви са услугите за здраве и какви средства са планувани за тях през 2020 година, написа вести.бг.

Изслушването на Ананиев става на фона на абсурда с частните лечебни заведения. Управителят на НЗОК доктор Дечо Дечев разгласи тези дни, че едно и също лекарство се е изплащано 7 пъти по-скъпо на частните лечебни заведения в съпоставения с държавните. От Националното съдружие на частните лечебни заведения излязоха с позиция, че се наслагва съзнателно напрежение.

На днешното съвещание в Комисията по опазване на здравето участва и доктор Дечев, както и представители на Български лекарски съюз и Български фармацевтичен съюз.

Още първоначално имаше пререкания сред членове на комисията и ръководителя й и ръководител на ПГ ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя отхвърли да се даде думата на шефа на НЗОК доктор Дечев по отношение на цените на медикаментите. Самият здравен министър настоя да отговори шефът на НЗОК по въпроса с въпросната разпоредба. Дариткова на няколко пъти предизвести депутатите да задават въпроси единствено за цялостна политика, а не по съответни въпроси.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР